Nik Aziz Kafirkan Umno

Menurut lecturer aku yg bernama shah.. graduate dari australia dan pegang gelaran doktor, orang melayu ni kadang2 mudah sangat terasa. tak open-minded dan tak berdya saing. we cant accept and changes in ourlives.  dia menyokong LGBT, me’legalized’kan murtad dll.. aku ada yg setuju dn ada yg menentang but just diamkan diri. kadang2 masuk akal jugak. kes dekat terengganu dulu bila pas menang trus robohkan arca penyu yg jadi simbolik. why do that? dia tanya.. aku pun sebenarnya setuju ngan shah ni.. sebab menurut ustaz azhar idrus its ok, as long as kitak tak jaga berhala tu leklok, letak kat luar, tak sembah.. it just ok. Tapi tak semua pas se”hardcore” itu. ustaz azizan contohnya tak robohkan pun patung gergasi helang yg kat dataran merdeka langkawi. cara pemerintahan yg berbeza dan lebih baik. bagaimana lak ngan title di atas?? boleh tak mengkafirkan org lain. menurut pakcik aku yg selalu dgr ceramah n baca kitab as well as tabligh ni, bboleh… sebab nak sedarkan org tu  yg apa dia buat tu salah..     wallahualam..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: